RSS

Cullinaris este un blog adresat gospodinelor, unde gasiti retete alese din bucataria traditional romaneasca, mediteraneana, frantuzeasca si asiatica.

Quiche Lorraine - Tarta frantuzeasca

Buna ziua, ma numesc "Cullinaris" si unul dintre hobby-urile mele este bucataria si tot ce tine de aceasta . Gatesc de multi ani si pot spune ca am destula experienta pentru a putea impartasii cate ceva interesant cu dvs. De curand, am inceput a imi nota retetele intr-un carnetel, cu timpul carnetelul s-a transformat in agenda, caiet, dosar, etc. Cred ca a venit timpul sa impartasesc unele secrete si retete care "mi-au lasat gura apa".


Voi incepe cu un aperitiv usor, tarta cu pui, ciuperci si brocoli, pe numele ei original Quiche Lorraine, este o tarta clasica frantuzeasca ce are la baza atat un mod de preparare simplu cat si ingrediente destul de comune. Exista multe variante pentru aceasta reteta, dar in opinia mea aceasta este cea mai buna:


Ingrediente:

  • 1 buc. piept de pui.
  • 300g broccoli.
  • 600g ciuperci din conserva.
  • 300g smantana.
  • 200g faina alba.
  • 200g cascaval.
  • 100ml apa.
  • 50g unt.
  • 3 oua.
  • 1 lingurita de sare.
  • 3 linguri de ulei.

Mod de preparare:

  1. Se fierbe pieptul de pui circa 30 minute apoi se lasa la rece.
  2. Se spala ceapa si se toaca marunt, se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei pana capata o culoare aurie.
  3. Adaugati ciupercile din conserva (acestea trebuie scurse bine!) peste ceapa calita si lasati-le sa se caleasca la foc mic timp de 15 minute apoi adaugati pieptul de pui taiat cubulete si broccoli. Adaugati sare si piper dupa gust.
  4. Amestecati usor cu o lingura de lemn 1 ou cu  untul moale si adaugati 1 lingurita de sare si cei 100ml apa.
  5. Se adauga faina alba si se amesteca cu mana pana ce obtineti un aluat moale pe care il veti pune la frigider timp de 20 minute.
  6. Intre timp vom prepara toppingul, amestecati smantana cu cascavalul dat prin razatoare si cu cele doua oua. Adaugati sare dupa gust.\
  7. Intindeti aluatul intr-o tava si aseazati uniform umplutura in tava si turnati toppingul peste continut.
  8. Lasati tava in cuptor timp de 1 ora pana cand tarta se rumeneste.
  9. Scoateti tarta si lasati-o sa se raceasca. Se serveste rece, drept aperitiv.



Timp de preparare: 90 minute.
Dificultate: mediu.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Parteneri

Web-Links.ro Coduri Postale RO2.ro - Promovare si statistici web