RSS

Cullinaris este un blog adresat gospodinelor, unde gasiti retete alese din bucataria traditional romaneasca, mediteraneana, frantuzeasca si asiatica.

Tocanita filipineza cu pui si porc

Bine v-am gasit, desi cred ca v-ati dat seama ca fiecare postare noua este cate o reteta tin sa reamintesc acest lucru cu fiecare post publicat. Astazi va voi prezenta o tocanita asiatica excelenta, facuta din ingrediente simple, ce are un gust extraordinar.


Ingrediente:

  • 500gr pulpe de pui dezosate
  • 500gr ceafa de porc
  • 100ml apa
  • 4 linguri de soia
  • 2 linguri de otet
  • 2 linguri de vin alb
  • 1 lingura de sos dulce-acrisor
  • 1 lingurita de piper macinat
  • 6 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare:

  1. Se spala bine carnea si se taie in fasii subtiri si lungi.
  2. Intr-o oala amestecati usor cu o lingura de lemn restul ingredientelor iar apoi adaugati fasiile de carne.
  3. Se pune oala pe foc si se lasa sa fiarba timp de 1 jumate,la foc mic, pana cand sosul incepe sa scada.
  4. Se scoate carnea din oala si se scurge bine de sos ( nu aruncati sosul, lasati-l in oala !) iar apoi se pune intr-o tigaie unsa cu ulei pana se rumeneste bine pe ambele parti.
  5. Se ia carnea din tigaie si se adauga sosul peste ea si se serveste cu orez fiert (de preferat cu bob lung).



Timp de preparare: 90 minute.
Dificultate: usor.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Parteneri

Web-Links.ro Coduri Postale RO2.ro - Promovare si statistici web