Bine v-am gasit, desi cred ca v-ati dat seama ca fiecare postare noua este cate o reteta tin sa reamintesc acest lucru cu fiecare post publicat. Astazi va voi prezenta o tocanita asiatica excelenta, facuta din ingrediente simple, ce are un gust extraordinar.
Ingrediente:
- 500gr pulpe de pui dezosate
- 500gr ceafa de porc
- 100ml apa
- 4 linguri de soia
- 2 linguri de otet
- 2 linguri de vin alb
- 1 lingura de sos dulce-acrisor
- 1 lingurita de piper macinat
- 6 catei de usturoi
- 2 foi de dafin
Mod de preparare:
- Se spala bine carnea si se taie in fasii subtiri si lungi.
- Intr-o oala amestecati usor cu o lingura de lemn restul ingredientelor iar apoi adaugati fasiile de carne.
- Se pune oala pe foc si se lasa sa fiarba timp de 1 jumate,la foc mic, pana cand sosul incepe sa scada.
- Se scoate carnea din oala si se scurge bine de sos ( nu aruncati sosul, lasati-l in oala !) iar apoi se pune intr-o tigaie unsa cu ulei pana se rumeneste bine pe ambele parti.
- Se ia carnea din tigaie si se adauga sosul peste ea si se serveste cu orez fiert (de preferat cu bob lung).
Timp de preparare: 90 minute.
Dificultate: usor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu