RSS

Cullinaris este un blog adresat gospodinelor, unde gasiti retete alese din bucataria traditional romaneasca, mediteraneana, frantuzeasca si asiatica.

Prajitura Tiramisu

Ca sa fie masa masa, am adaugat o reteta dulce, pe placul tuturor. Tiramisu este o prajitura usoara si gustoasa atata timp cat este preparata cu atentie.


Ingrediente:

  • 250g mascarpone
  • 200ml cafea 
  • 100ml frisca
  • 60g zahar
  • 50ml lapte
  • 20ml coniac
  • 2 galbenusuri
  • un pachet de piscoturi


Mod de preparare:

  1. Se pune zaharul peste galbenusuri si se amesteca usor cu mixerul pana cand se formeaza o crema.
  2. Se adauga laptele peste crema si se fierbe pana cand incepe sa se ingroase apoi o luam de pe foc si o asezam intr-un loc racoros timp de 30minute.
  3.  Adaugam frisca si mascarponele peste crema si amestecam usor.
  4. Piscoturile se trec prin cafeaua amestecata cu coniac cat sa nu se inmoaie.
  5. Asezam in tava un strat de piscoturi, un strat de crema iar la final un strat de crema mai gros. 
  6. Se presara cacao deasupra si se serveste rece.




Timp de preparare: 45 minute.
Dificultate: usor.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ciorba Radauteana

Buna seara, revin cu o reteta foarte delicioasa care merita incercata ! Ciorba Radauteana este asemanatoare cu ciorba de burta doar ca este mai slaba si se bazeaza pe alte ingrediente. Dupa cum bine v-ati dat seama din nume, aceasta ciorba isi are originea in orasul bucovinean Radauti.

Ingrediente:

  • un pui mediu, aprox. 2kg
  • 200g smantana
  • 5 oua
  • 3 morcovi
  • 2 buc. ardei gras
  • 2 legaturi de patrunjel
  • o jumatate de telina
  • 3 linguri de faina
  • un catel de usturoi
  • otet,sare,piper

Mod de preparare:

  1. Se spala bine puiul si se taie in mai multe bucati.
  2. Se spala si se taie legumele, se pun la fiert impreuna cu bucatile de pui in aprox. 3 litri de apa.
  3. Se lasa la fiert pana ce carnea se desprinde de pe oase apoi se scoat carnea si  ardeii grasi si se taie cubulete. Restul legumelor fierte se arunca.
  4. Zeama ramasa se pune intr-o oala separata unde se amesteca cu feliile de ardei gras si cubuletele de pui.
  5. Intr-un castron separat se amesteca smanta cu galbenusurile, faina si o cana de supa. Amestecam pana la omogenizare si turnam compozitia in oala cu supa.
  6. La final se adauga usturoiul pisat cu otet, sare si piper dupa gust.




Timp de preparare: 180 minute.
Dificultate: mediu.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Parteneri

Web-Links.ro Coduri Postale RO2.ro - Promovare si statistici web