Buna seara, revin cu o reteta foarte delicioasa care merita incercata ! Ciorba Radauteana este asemanatoare cu ciorba de burta doar ca este mai slaba si se bazeaza pe alte ingrediente. Dupa cum bine v-ati dat seama din nume, aceasta ciorba isi are originea in orasul bucovinean Radauti.
Ingrediente:
- un pui mediu, aprox. 2kg
- 200g smantana
- 5 oua
- 3 morcovi
- 2 buc. ardei gras
- 2 legaturi de patrunjel
- o jumatate de telina
- 3 linguri de faina
- un catel de usturoi
- otet,sare,piper
Mod de preparare:
- Se spala bine puiul si se taie in mai multe bucati.
- Se spala si se taie legumele, se pun la fiert impreuna cu bucatile de pui in aprox. 3 litri de apa.
- Se lasa la fiert pana ce carnea se desprinde de pe oase apoi se scoat carnea si ardeii grasi si se taie cubulete. Restul legumelor fierte se arunca.
- Zeama ramasa se pune intr-o oala separata unde se amesteca cu feliile de ardei gras si cubuletele de pui.
- Intr-un castron separat se amesteca smanta cu galbenusurile, faina si o cana de supa. Amestecam pana la omogenizare si turnam compozitia in oala cu supa.
- La final se adauga usturoiul pisat cu otet, sare si piper dupa gust.
Timp de preparare: 180 minute.
Dificultate: mediu.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu