RSS

Cullinaris este un blog adresat gospodinelor, unde gasiti retete alese din bucataria traditional romaneasca, mediteraneana, frantuzeasca si asiatica.

Ciorba Radauteana

Buna seara, revin cu o reteta foarte delicioasa care merita incercata ! Ciorba Radauteana este asemanatoare cu ciorba de burta doar ca este mai slaba si se bazeaza pe alte ingrediente. Dupa cum bine v-ati dat seama din nume, aceasta ciorba isi are originea in orasul bucovinean Radauti.

Ingrediente:

  • un pui mediu, aprox. 2kg
  • 200g smantana
  • 5 oua
  • 3 morcovi
  • 2 buc. ardei gras
  • 2 legaturi de patrunjel
  • o jumatate de telina
  • 3 linguri de faina
  • un catel de usturoi
  • otet,sare,piper

Mod de preparare:

  1. Se spala bine puiul si se taie in mai multe bucati.
  2. Se spala si se taie legumele, se pun la fiert impreuna cu bucatile de pui in aprox. 3 litri de apa.
  3. Se lasa la fiert pana ce carnea se desprinde de pe oase apoi se scoat carnea si  ardeii grasi si se taie cubulete. Restul legumelor fierte se arunca.
  4. Zeama ramasa se pune intr-o oala separata unde se amesteca cu feliile de ardei gras si cubuletele de pui.
  5. Intr-un castron separat se amesteca smanta cu galbenusurile, faina si o cana de supa. Amestecam pana la omogenizare si turnam compozitia in oala cu supa.
  6. La final se adauga usturoiul pisat cu otet, sare si piper dupa gust.




Timp de preparare: 180 minute.
Dificultate: mediu.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri

Web-Links.ro Coduri Postale RO2.ro - Promovare si statistici web